LeapZipBlog: optimizatorul preferat's blog: RCA ieftin? Află cum poți obține un preț mai mic pentru polița obligatorie!

RCA ieftin? Află cum poți obține un preț mai mic pentru polița obligatorie!

November 9, 2018 by optimizatorul preferat  

În orice circumstanță este ideal să îți cunoști atât drepturile, cât și obligațiile. Cu atât mai mult, în cazul în care deții un permis auto, vei vrea să fii în grafic cu toate normele și legitățile. Una dintre aceste legi cu caracter obligatoriu este deținerea unei polițe RCA de către orice conducător auto care deține un automobil înmatriculat pe teritoriul României. Deși pentru mulți pare un lucru incomod orice reglementare care pare să impună mult timp și bani pierduți, în fapt obținerea unei polițe RCA este un proces la îndemâna oricui. Mai mult, eviți amenzi neplăcute și circuli în deplină siguranță cu puțină informare în prealabil. Pentru că este firesc să îți dorești să economisești și să alegi cea mai bună variantă pentru tine, în articolul de astăzi vom vorbi despre cum să obții un RCA ieftin și rapid.

Întâi de toate, ce condiții presupune mai precis acest RCA? Este mai mult decât important să fii cu informația actualizată la zi în acest sens pentru a beneficia de încheierea unui RCA ieftin și legal. Prima dintre condiții este faptul că autovehiculul trebuie să fie înmatriculat / supus înmatriculării sau înregistrat în România. De asemenea, asiguratul trebuie să fie persoana înscrisă în documentele de identificare a autovehiculului / persoana pe numele căreia urmează să se înmatriculeze autovehiculul (este valabil și în cazul autovehiculelor achiziționate în leasing). Un ultim pas se referă la prezentarea documentelor de identificare ale autovehiculului - certificat de înmatriculare/ carte de identitate / document care atestă dreptul de proprietate al persoanei care urmează să înmatriculeze autovehiculul.

Odată ce te-ai asigurat că îndeplinești toate condițiile, este timpul să știi și ce costuri implică tot procesul. Obținerea unui RCA ieftin depinde mai ales de modul în care decizi să acționezi, iar acum îți voi împărtăși cea mai simplă și puțin costisitoare metodă: încheie polița RCA online! Nu ai nevoie decât de un dispozitiv de pe care să poți accesa un browser de internet și să cauți oferta cea mai avantajoasă. Astfel, poți fi sigur că beneficiezi de un RCA ieftin, în comparație cu situația în care ar fi trebuit să te deplasezi la sediile brokerilor de asigurări. Mai mult, îți recomand să te informezi asupra tuturor ofertelor de RCA disponibile online și să le compari, astfel că vei putea face alegerea corectă.

Avantajul principal încheierii poliței RCA pe internet nu este doar faptul că poți rezolva totul din confortul propriei locuințe, ci și pentru că poți folosi un calculator RCA disponibil pe site-urile de specialitate și care îți va oferi o perspectivă reală asupra costurilor implicate. RCA-ul tău poate avea un preț avantajos, însă în aceeași măsură te poate dezavantaja din cauza mai multor factori. Unul dintre aceștia este sistemul Bonus Malus care se referă la faptul că șoferii care nu au fost implicați în accidente rutiere vor avea discount-uri în momentul calculării prețului RCA-ului, iar cei care au luat parte la incidente neplăcute în trafic, vor fi sancționați cu plata unui RCA substanțial mai scump.

De altfel, deși unii factori precum mediul de proveninență, marca sau modelul mașinii nu pot fi controlați atât de ușor pentru a beneficia de un RCA ieftin, comportamentul în trafic al conducătorului auto este un lucru nu tocmai dificil de controlat și care va aduce beneficii notabile.